Piadina (lipie)

Se framinta totul cu lapte la temperatura camerei. Se fac bile rotunde din aluat care se intind cu sucitorul. Grosimea foii e cca de jumatate de centi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 130g untura
  • o lingurita de sare
  • o lingurita bicarbonat(nestins)
  • 2 plicuri praf de copt pentru dulciuri 12g unul sau 15g depinde de marca

Mod de preparare

Se framinta totul cu lapte la temperatura camerei.

Se fac bile rotunde din aluat care se intind cu sucitorul. Grosimea foii e cca de jumatate de centimetru

Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta sau in tigaia de facut clatite dar fara a pune ulei.


Pofta buna!

Reteta Piadina (lipie) a fost propusa de giulia.2006 pe forum culinar.ro

Alta reteta : Shawarma

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors