Pateurile spirala se fac foarte simplu din aluat de foietaj si diferite seminte. puteti folosi seminte de chimen, seminte de susan sau seminte de mac. Aceste saratele sunt ideale ca aperitiv ori gustare.
Aceste saratele sunt numai bune de rontait seara la un film bun sau de ce nu cu o bere rece
Cu minim de efort iti vor iesi niste pateuri delicioase, mult mai bune si mai ieftine ca cele din magazin. Si precis ca vor fi mult mai proaspete.
Aluatul scoate-l din timp din congelator si lasa-l sa se decongeleze in ritmul lui. Mai bine-l scoti cu o noapte inainte si-l lasi la frigider decat sa il grabesti. Cand il tai trebuie sa fie decongelat dar inca un aluat rece.
Tai foaia de aluat in doua pe lungime, apoi tai pe latime fasii de 1.5 cm. Rasucesti fiecare fasie in spirala si o asezi in tava tapetata cu hartie de copt. Procedezi la fel pana termini aluatul, vei umple doua tavi. Ungi fiecare spitala cu putin ou si apoi presari seminte, pe unele de chimen, pe altele de mac, de susan. Pui cate-o tava pe rand la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de min. Scoti pateurile sa se raceasca pe un servet de hartie care sa absoarba surplusul de grasime din foietaj si apoi le aranjezi, sa fie gata de servit.
Le poti combina cu un dip, eventual o pasta de branza. Pofta buna!
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post