Prepararea aluatului: Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale Apoi laptele.Se framanta ca
Prepararea aluatului:
Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate.
Se dauga ouale
Apoi laptele.Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate.
Pentru prepararea umpluturii:
Se pune untul intr-o tigaie la foc mic.
Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine.
Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut , pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara.
Apoi cascavalul ras, prosciutto, se taie fasiute si se adauga si el la sos, se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos.
Care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca.
Intre timp aluatul a crescut.
Se rastoarna pe masa infainata usor.
Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate.
Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat.
Apoi se impaturesc in forma de plic.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut.
Se presara cu cascaval.
Si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.
Pofta buna!
Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro participant la concursul "Produse de patiserie"
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post