Pateuri de cartofi cu branza

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina sare. Se ia cu lingura

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 3 oua
  • 3 linguri cu faina
  • 50 gr unt
  • sare
  • branza de vaci sau telemea

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se dau prin masina de tocat si se amesteca cu faina, ouale batute, 50 gr unt si putina sare. Se ia cu lingura uda cate o bucata din aluat, se asaza intr-o tava presarata cu faina si se face pe fiecare pateu cate o adancitura in mijloc unde se pune branza de vaci sau telemea rasa. Se ung pateurile cu lapte sau cu ou batut si se pun in cuptor sa se coaca timp de 20 minute.


Se servesc cu salata verde.

Alte retete:

Chiftelute

Gogosi pufoase

Placinta cu dovleac

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors