Faina se amesteca cu smantana si jumatate din cantitatea de margarina topita. Se adauga un praf de sare, ouale intregi si se framanta un aluat tare ca
Faina se amesteca cu smantana si jumatate din cantitatea de margarina topita. Se adauga un praf de sare, ouale intregi si se framanta un aluat tare care se lasa sa se odihneasca la rece o ora. Se scoate apoi si se unge cu restul de margarina, dupa care se framanta si se pune inapoi in frigider. Se imparte apoi aluatul in patru si se intind foi groase de 1 cm. Separat se pregateste umplutura. Se toaca marunt ciupercile, apoi se pun la calit impreuna cu ceapa tocata si ea marunt. Se lasa amestecul la racit si se potriveste la gust de sare si piper, dupa care se adauga menta pisata marunt si galbenusul. Se subtiaza cu o lingura de smantana si se umplu bucatile de aluat cu aceasta umplutura. Se ruleaza pe lung si se pun pe rand in tava, se taie in felii groase si se ung cu albus batut. Se coc in cuptorul fierbinte pana se rumenes.
Se servesc cu bere, must sau vin.
Alte retete culinare:
Placinta de dovleac
Cozonac moldovenesc
Turta dulce
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post