Paine cu salvie si ceapa

Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie. Se amesteca cele 2 cantitati de faina si se incorporeaza untul r

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g unt/margarina
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 225 g faina obisnuita
  • 225 g faina integrala
  • 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare
  • 300 ml lapte cald
  • 2 linguri frunze salvie proaspete
  • faina pentru tapetat
  • 1 lingura sare grunjoasa

Mod de preparare

Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa, lasand 4-5 minute pana se inmoaie. Se amesteca cele 2 cantitati de faina si se incorporeaza untul ramas. Se pune drojdia si sarea. Se toarna laptele cald in mijlocul compozitiei. Se amesteca pana devine o pasta omogena. Se pune salvia si ceapa si se amesteca pe o planseta pudrata cu faina timp de 4-5 minute. Aluatul se lasa sa creasca timp de 1 ora intr-un loc cald. Dupa aceea se modeleaza foema unei paini rotunde cu diametrul de 18 cm. Painea se aseaza in tava unsa. Pe mijlocul painii se cresteaza cu cutitul o cruce in care se pune inca putina sare si faina. Se acopera cu un servet si se mai lasa inca 30 de minute intr-un loc cald. Intre timp se incinge cuptorul.

Se coace 15-20 de minute, pana devine aurie si crocanta.


Puteti face din aceasta paine bruschete cu ulei de masline si rosii.

Alte retete de paine recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala