Minipanzerotti, altfel de calzone (coltunasi)

Am facut un aluat moale, care nu se lipeste (de paine). Am amestecat carnea cu ceapa, sare si restul condimentelor. Am intins aluatul in foaie nu foar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 15 g drojdie
  • 290 ml apa
  • 2 lg ulei masline
  • 1 lgt sare
  • 1-2 lgt zahar
  • Umplutura:
  • 350 g carne toccata
  • 1 ceapa tocata marunt
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • busuioc
  • menta
  • ceapa ciorii

Mod de preparare

Am facut un aluat moale, care nu se lipeste (de paine).

Am amestecat carnea cu ceapa, sare si restul condimentelor.

Am intins aluatul in foaie nu foarte subtire, am taiat discuri de ~8,5cm.

Am pus pe fiecare cate 1 lgt carne. Am unit marginile si apoi le-am sigilat cu ajutorul unei furculite.

Am uns cu un amestec de ulei de masline, apa calda si sare grunjoasa (ca la focaccia) si am lasat 15 minute sa mai creasca.

Le-am copt la 200 gradeC, ~ 10 minute.

Daca preferati, le puteti praji in ulei.

Se pot umple cu diverse umpluturi: cu ricotta si ardei, verdeturi.

se mai pot face cu: rosii si mozzarella, spanac, sunca, ciuperci etc.
Pofta buna!

Reteta Minipanzerotti a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Alte retete de coltunasi gasiti aici:

Coltunasi cu carne de pasare ,

Coltunasi cu carne de vaca din Bucovina ,

Coltunasi cu branza de vaci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors