mini pizza este o gustare delicioasa si un aperitiv perfect pentru petreceri. Se pregateste usor si rapid, poate fi servit si rece.
Pentru aceasta am facut un aluat extrem de simplu: 15 linguri apa minerala, 17 linguri de faina si 7 linguri de ulei. Se amesteca pana obtinem o coca relativ elastica pe care o intindem pe blatul de lucru. Frecam 50 de grame unt la temperatura camerei cu 2 lunguri de faina si intindem peste coca. Rulam si impartim in 2 parti egale pe care le dam la frigider minim 1/2 ora. Incalzim cuptorul la 180 de grade.
Pentru mini pizza vom folosi jumatate din cantitatea de aluat. Intindem foaia si cu ajutorul unui pahar decupam cercuri de marimea dorita. Avem nevoie de sos de rosii din conserva, cu rosii taiate marunt si cu busuioc (real), 1/2 de bulgare de mozzarela, sare, piper, busuioc, 1 galbenus amestecat cu putin lapte. Pe fiecare cerc de aluat se intinde o lingurita de sos cu rosii si cateva bucatele mici de mozzarella, se pipereaza, se sareaza putin, se pun 2-3 picaturi de amestecul de galbenus cu putin lapte. Se presara busuioc si se dau la cuptor cam 1/2 de ora la 180 grade. Vor fi prea putinee….
Mini-pizza se servesc calde sau reci, la petreceri sau ca si aperitive.