Langosi obisnuiti

Langosii sunt parca o combinatie intre gogosi si placinte, se fac des in Ardeal si Banat. Sunt deliciosi si poti fi facuti cu branza, serviti cu mujdei sau smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 350 apa calduta
  • 10 g drojdie
  • un strop de zahar
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Am dizolvat drojdia in ceva apa calduta impreuna cu un strop de zahar. Cand a inceput sa spumege am turnat-o peste faina,care era amestecata cu lingurita de sare. Am inceput a framanta(la robot). Apa am turnat-o incetosor, am framantat mai departe pana mi-a placut cum arata aluatul (se framanta pana se dezlipeste aluatul de pe peretii vasului). Am lasat la crescut vreo 30 minute. Apoi mi-am uns mainile cu putin ulei si am dat forma langosilor si i-am imbaiat in ulei incins,pe-o parte, apoi pe cealalta,pana au obtinut culoarea dorita. Nu au fost destul de sarati,pentru gustul meu, dar am mai presarat sare deasupra si au fost deliciosi. Cum ii prajesc: ii las pe o parte pana obtin culoarea care imi place mie(se vede pe margini sau se poate ridica putin un colt cu furculita) si apoi ii intorc.


Pofta buna! Reteta Langosi obisnuiti a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Langosii se servesc simpli, sau cu branza, smantana sau mujdei.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors