1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora. 2. In timp c
1. Aluatul l-am facut la masina de paine. Daca il faceti la mana procedati ca la un aluat de paine. Trebuie sa stea la crescut cam o ora.
2. In timp ce creste aluatul facem umplutura. Tocam ceapa marunt si o punem la calit in 3-4 linguri de ulei. Adaugam ardeiul taiat feliute subtiri, patrunjelul tocat si rosiile fara pielita si tocate,cand si-au schimbat culoarea adaugam carnea tocata, o condimentam dupa gust cu sare, piper si eventula niste boia iute si cam in 10 minute e gata.
3. Rasturnam aluatul pe planul de lucru pudrat cu destula faina, il impartim in patru bile.
Intindem prima bila intr-o foaie nu mai groasa de 2-3 mm, o punem in tava (eu nu am tapetat-o dar daca vreti puteti pune foaie de copt) si o ungem bine cu ulei.
Punem deasupra un sfert din umplutura, o bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 12-15 minute (nu mai mult).
NU trebuie sa se bronzeze. Daca o lasati mai mult o sa fie mai greu la rulat.
4. Le rulam si le servim cat sunt calde (se pot manca si reci sau reincalzite).
Pofta buna!
Reteta Lahmacun, piadine turcesti picante a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro
Alte retete cu piadine (lipii) gasiti aici:
Shawarma ,
Tort aperitiv ,
Piadina(lipie) .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post