Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte. Scot aluatul.
Bag totul in robot si las sa framante vreo 10 minute, pina ce aluatul se formeaza si se desprinde de pe chestia aceea care se invirte.
Scot aluatul.
Intind cu sucitorul un dreptunghi de cel mult 1 cm inaltime si ung cu ulei suprafata (daca nu, atunci cind le veti intinde se vor rupe asa ca e bine sa o faceti) si las sa creasca vreo 50 de minute in teorie, in practica depinde de cite lucruri am de facut, uneori le las si mai putin.
Apoi tai cu cutitul fisii. Iau fiecare fisie de capete si daca vreau sa le fac lungi cit lungimea tavii trag de capete (aici e folositor uleiul pentru ca altfel suprafata s-ar rupe) citr vreau si pun in tava, tava tapetata cu faina ar fi mai bine.
Se pun la 200°C la cuptor, eu folosesc ventilat pentru ca la cantitatea asta fac 3-4 tavi si coc cite doua odata asa ca am nevoie sa fie aceeasi temperatura in tot cuptorul. Teoretic ar trebui sa stea vreo 20 de minute, practic trebuie verificat mereu pentru ca cele mai subtiri risca sa se arda foarte usor.
In seara asta am facut portie dubla, una cu seminte de chimion (le-am amestecat de la inceput cu faina) si cealalta cu masline.
Pofta buna!
Reteta Grisine torineze a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alta reteta cu chimen gasiti aici: Saratele cu chimen
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post