Grisinele de casa cu pesto si parmezan sunt incredibil de aromate, perfecte pentru o gustare delicioasa, sau un aperitiv festiv.
Ungem 2 tavi de 30x40 cm cu unt si le acoperim cu hartie de copt. Amestecam intr-un bol sosul pesto de busuioc cu parmezan cu piperul proaspat macinat.
Intindem aluatul de patiserie dupa ce il impachetam de 3 ori, intr-o foaie de 20x40cm. Pe o jumatate a dreptunghiului intindem sosul pesto, iar pe cealalta jumatate parmezanul.
Incalzim cuptorul la 200 de grade celsius.
Impaturam aluatul formand un patrat, pe care apoi il taiem in patraturi mai mici. Rasucim patratele formate de la capete opuse astfel incat sa formam o grisina, dupa care o intindem sa se subtieze, si le asezam in tava.
Le dam la cuptor pentru 10 minute, dupa care le ungem cu galbenusul amestecat cu laptele, si le mai lasam 15 minute.
Grisinele sunt incredibil de fragede si aromate.
Saratelele cu pesto si parmezan se servesc dupa ce s-au racit putin.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post