Grande Capella Rossa Calzone

Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati dovleceii. Continuati sa ti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • paine dupa reteta de baza
  • 1 ceapa
  • decojita si tocata mare
  • 3 catei de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • 1 vanata
  • tocata mare
  • ulei de masline
  • 3 dovlecei
  • tocati mare
  • 2 conserve de rosii a cate 400 g fiecare
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • optional
  • masline
  • 2 maini de busuioc proaspat
  • 1 bulgare de mozzarella de bivolita

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare cu putin ulei de masline, prajiti la foc mare ceapa, usturoiul si vanata. Dupa circa 4 minute, adaugati dovleceii. Continuati sa tineti pe foc inca 5 minute, apoi adaugati si rosiile. Aduceti-l la punctul de fierbere, apoi lasati sa se inabuse la foc mic 1 ora, pana cand sosul capata o textura groasa si consistenta — asigurati-va ca nu se lipeste de fundul tigaii. Luati de pe foc, asezonati bine dupa gust si, daca doriti, puneti si cateva masline. Cand s-a racit, presarati deasupra busuiocul si mozzarella rupte cu mana. In timp ce umplutura e pe foc, faceti aluatul de paine. Impartiti aluatul in 8 bucati, intindeti bucatile in foi circulare, presarand faina. Apoi subtiati-le cu facaletul pana cand obtineti 8 discuri cu grosimea de circa 0,5 cm. Puneti cate 1 lingura buna de umplutura in mijlocul unui disc, ungeti-i marginile cu putina apa, apoi pliati-l in doua, presand semicercul de pe margine ca sa sigilati umplutura in interior. (Unii prefera sa foloseasca pentru asta o furculita, dar eu intep, pur si simplu, aluatul cu degetele). Presarati faina pe deasupra, apoi prelucrati la fel celelalte bucati de aluat si asezati-le pe toate intr-o tava presarata cu faina. Lasati-le 5 minute, apoi crestati partea de deasupra, pentru a-i permite umpluturii sa rasufle in timp ce se coace. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz) si tineti timp de 20 de minute, pana se rumenesc si arata delicios, apoi lasati-le sa se raceasca.
Aceste painici sunt mereu potrivite pentru picnicuri sau ca mancare la pachet.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere

Vinete impanate

Ciuperci umplute

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors