1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu
1. Ceapa uscata se caleste intr-o tigaie cu putin unt, apoi se adauga pieptul de pui (eu le-am fiert).Spanacul se fierbe, se scurge si se amesteca cu ceapa verde, mararul, patrunjelul, ouale, sarea si piperul.
2. Se unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm.
3. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in tava astfel incat colturile lor sa nu se suprapuna, ci sa formeze o stea.
4. Cu ajutorul unei linguri se intinde compozitia de spanac, apoi cea de pui
si la sfarsit ricotta.Colturile folior de placinta se vor plia catre interiorul tavii astfel incat sa formeze niste cretzuri.
5. Se baga la cuptor la 350F (180C) pentru 45 minute sau pana cand foile de placinta se rumenesc. Daca insa se rumenesc prea repede, acoperiti cu o folie de aluminiu.
Dupa ce scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca 10 minute.
Pofta buna!
Reteta Foietaj cu piept de pui si spanac a fost propusa de ralesu pe forum culinar.ro
Alte retete cu aluat de foietaj gasiti aici:
Placinta cu carne,
Placinta Gogoloi, sarbeasca,
Placinta cu branza (urda)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post