Sarea si faina se amesteca. Drojdia se dizolva in jumatate din cantitatea de apa si se amesteca impreuna cu zaharul. Se lasa sa creasca 10 minute. D
Sarea si faina se amesteca. Drojdia se dizolva in jumatate din cantitatea de apa si se amesteca impreuna cu zaharul.
Se lasa sa creasca 10 minute. Dupa acest timp, se pune in faina; se aduga restul de apa si uleiul si se framanta 5-10 minute.
Se lasa sa creasca (acest aluat) intre 40-60 de minute.
Ceapa se taie marunt si se amesteca impreuna cu maslinele feliate, uleiul si plantele. Se amesteca bine.
Se face, din aluat,un rotund. Pe jumatate din el se intinde umplutura lasand marginile libere (fara umplutura). Marginile se ung cu apa. Se trage parte peste parte la aluat. Se preseaza bine aceste margini.
Se pune intr-o tava. Deasupra se unge cu ulei de masline, se presara cu sare mare si cateva frunzulite de rosmarin(eu am pus si cimbru). Se lasa la crescut 30 de minute(in tava).
Se coace la o temperatura de 180g C (in cuptorul preincalzit) timp de 30 de minute.
Se serveste fierbine sau la temperatura camerei.
Reteta Focaccia umpluta cu ceapa si masline a fost propusa de bratiluca pe forum culinar.ro
Alte retete de foccacia gasiti aici:
Focaccia umpluta ,
Foccacia umpluta a la MAYA .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post