Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare, dreptunghiulara, cu grosimea de circa
Urmati reteta de baza pentru paine. Cand e timpul sa dati forma aluatului, intindeti aluatul intr-o foaie mare, dreptunghiulara, cu grosimea de circa 1 cm. Asezati jumatate din foaie intr-o tava de marime medie spre mare, pe care ati presarat-o cu faina, cealalta jumatate atarnand peste marginea tavii. Stropiti jumatatea din tava cu vreo 3 linguri bune de ulei de masline extravirgin cu care sa ungeti bine aluatul, adaugati branzeturile, rucola si maghiranul, pentru ca apoi sa asezonati putin. Presati cu degetele umplutura peste aluat. Pliati deasupra jumatatea care atarna peste marginea tavii si apasati-o de jur-imprejurul primei foi, pentru a lipi intre ele marginile. Eu indes marginite foii de deasupra sub cele ale foii aflate dedesubt, ca sa se potriveasca mai bine in tava. In final, ungeti aluatul pe deasupra cu putin ulei de masline si, daca doriti, presarati cateva ierburi proaspete, precum salvia sau cimbrul. Lasati aluatul din tava sa creasca si, cand si-a dublat volumul, coaceti timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C (treapta 4 la cel pe gaz), pana se rumeneste usor. Lasati painea 25 de minute sa se raceasca, inainte de a o manca.
Aceasta e o paine fantastica, ce poate fi taiata in bucati, invelita in hartie pergament sau folie de staniol si tinuta in congelator pentru a fi reincalzita cand aveti pofta de o gustare la miezul noptii.
Alte retete recomandate:
Aluat frantuzesc
Placinta cu dovleac
Placinta cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post