1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea. 2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva. 3. Se toarna lichidu
1. Se cerne faina si se amesteca cu sarea.
2. Se incalzeste apa, se amesteca cu caimacul si oul. Se adauga drojdia si se dizolva.
3. Se toarna lichidul peste faina si se obtine un aluat elastic.
4. Se framanta adaugandu-se treptat uleiul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi se intinde o foaie, pe masa unsa cu grasime
se imparte in trei si se pune pe fiecare foaie umplutura.
5. Se impletesc rulourile, se asaza in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou amestecat cu lapte si se presara cu mac si se mai lasa la crescut 15 minute.
6. Se coace 45 - 50 de minute la foc potrivit, incercati cu un bat de frigaruie, iar daca ciocaniti coaja trebuie sa sune a gol, se lasa in tava 10 minute, apoi se scoate cu tot cu hartie.
Pofta buna!
Reteta Cozonac aperitiv a fost propusa de elena-simona pe forum culinar.ro
Alte retete de similare gasiti aici:
Paine cu sunca si mozzarella,
Ciambella gorgonzola e noci,
Chifle cu cartofi
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post