Covrigei Peruzele

Se amesteca bine ingrediente de la litera A intr-o cana. Daca se pune chimen se amesteca si 2 lingurite seminte de chimen. Se amesteca A cu B pana se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • A
  • drojdie cat o nuca(proaspata) sau 2 pliculete
  • 2 oua
  • 2 lingurite sare
  • o ceasca iaurt(reteta originala era cu 3 linguri otet)
  • 3 linguri apa rece
  • B
  • 1 kg. faina(pentru un aluat potrivita)
  • 125 gr. margarina

Mod de preparare

Se amesteca bine ingrediente de la litera A intr-o cana. Daca se pune chimen se amesteca si 2 lingurite seminte de chimen.

Se amesteca A cu B pana se face o coca tarisoara.

Se lasa la frigider peste noapte sa se fragezeasca.

A doua zi se scoate pe planseta cu un praf de faina si ruleaza apoi taie cu forma covrigei, braduti, clopotei, stelute.

Se pun in tava. Se ung cu ou batut cu o lingura apa. Se presara macul sau susanul in cazul in care nu au deja chimen in coca.

Se poate decora cu parmesan sau cascaval ras pus la sfarsit dupa ce au fost unse cu ou.

Se dau la cuptor la foc potrivit pana s-au rumenit. Se pastreaza pana la o saptamana cu aceeasi fragezime.
Pofta buna!

Reteta Covrigei Peruzele a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete de covrigei gasiti aici:

SARATELE SUPER-GUSTOASE,

Cheese Breadsticks (grisine),

Covrigi sarbesti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors