Covrigei Peruzele

Se amesteca bine ingrediente de la litera A intr-o cana. Daca se pune chimen se amesteca si 2 lingurite seminte de chimen. Se amesteca A cu B pana se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • A
  • drojdie cat o nuca(proaspata) sau 2 pliculete
  • 2 oua
  • 2 lingurite sare
  • o ceasca iaurt(reteta originala era cu 3 linguri otet)
  • 3 linguri apa rece
  • B
  • 1 kg. faina(pentru un aluat potrivita)
  • 125 gr. margarina

Mod de preparare

Se amesteca bine ingrediente de la litera A intr-o cana. Daca se pune chimen se amesteca si 2 lingurite seminte de chimen.

Se amesteca A cu B pana se face o coca tarisoara.

Se lasa la frigider peste noapte sa se fragezeasca.

A doua zi se scoate pe planseta cu un praf de faina si ruleaza apoi taie cu forma covrigei, braduti, clopotei, stelute.

Se pun in tava. Se ung cu ou batut cu o lingura apa. Se presara macul sau susanul in cazul in care nu au deja chimen in coca.

Se poate decora cu parmesan sau cascaval ras pus la sfarsit dupa ce au fost unse cu ou.

Se dau la cuptor la foc potrivit pana s-au rumenit. Se pastreaza pana la o saptamana cu aceeasi fragezime.
Pofta buna!

Reteta Covrigei Peruzele a fost propusa de peruzele pe forum culinar.ro

Alte retete de covrigei gasiti aici:

SARATELE SUPER-GUSTOASE,

Cheese Breadsticks (grisine),

Covrigi sarbesti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala