Cornuletele cu sunca si cascaval sunt niste gustari minunate ce pot fi servite si la petreceri. Sunt atat de bune si pufoase ca vor trece imediat.
Incalzim putin laptele cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata, lasam deoparte si amestecam faina cu sarea si untul topit (nu fierbinte). Adaugam jumatate din amestecul de lapte cu drojdie, galbenusul, amestecam, dupa care incorporam si restul de lapte si incepem sa framantam pana vom obtine un aluat omogen, elastic si nelipicios. Acoperim vasul cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca intr-un loc caldut timp de 45-60 minute.
Dupa acest timp intindem aluatul pe masa de lucru pudrata cu putina faina, taiem in dreptunghiuri, asezam cate o felie de sunca presata (taiata la dimensiunea aluatului) si o bucatica de cascaval. Rulam si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasam putin mai mult loc intre ele deoarece in timpul coacerii isi maresc volumul.
Le mai lasam la crescut aprox 20-30 minute, ungem cu albusul batut usor cu furculita, presaram fulgi de chilli si chimen si le dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute la 190 grade C sau pana se rumenesc frumos la suprafata.
Sunt pufoase, gustoase si mai trebuie sa va spun ca nu te poti opri din ele? :P
Sursa acestei retete este oferita de blogul culinar Delicious Flavours.
Pofta Buna!
Cornuletele cu sunca si cascaval se servesc calde.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post