Cornulete cu carne

Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga margarina, smantana, sarea, zaharul si laptele. Se framanta bine si se lasa aluatul la dospit aproximati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 200 gr margarina
  • 150 gr smantana
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 50 ml lapte
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr carne vita
  • 250 gr carne porc
  • 2 cepe taiate fin
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 1 jumatate lingurita piper
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia, apoi se adauga margarina, smantana, sarea, zaharul si laptele. Se framanta bine si

se lasa aluatul la dospit aproximativ 1 ora. Carnea se toaca si se amesteca apoi cu ceapa calita. Se adauga ouale, sarea, piperul si patrunjelul. Se intinde apoi aluatul in foi de o jumatate de cm si se taie cercuri, care la randul lor se taie in 8 bucati. Se adauga umplutura in fiecare triunghi si se ruleaza spre varf. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Cornuletele se ung

cu oul amestecat cu putina apa, apoi se coc la foc potrivit 30-45 de minute.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete culinare:

Placinta de dovleac Aluat frantuzesc Chiftele

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors