Coltunasi umpluti cu spanac si maduva

In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se toaca pana devine fin. Se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura: Bicarbonat de sodiu
  • spanac
  • 40 g faina
  • lapte
  • aprox. 250 g de unt
  • maduva
  • cascaval ras
  • sare si piper
  • Pentru aluat: 500 g faina nu prea fina
  • 200g unt
  • 200 ml apa rece
  • jumatate de lingura de sare

Mod de preparare

In apa fierbinte se dizolva bicarbonatul si se fierbe in ea spanacul pana devine moale. Dupa racire se stoarce de apa si se toaca pana devine fin. Se topesc 120 g de unt, se adauga 40 g de faina si se amesteca cam 3 minute. Se lungeste cu lapte fierbinte si se fierbe. Se adauga spanacul si maduva prajita in aproximativ 130g de unt. Se amesteca cu cascaval ras, sare si piper.

Intre timp se prepara si aluatul: faina se framanta cu 200 de g de unt topit deasupra aburilor. Se adauga 200 ml de apa rece, jumatate de lingura de supa de sare si se face un aluat care se lasa sa stea 30 de minute inainte de umplere. Aluatul se intinde si se taie din el forme triunghiulare. Fiecare bucata se unge cu unt topit si se pune pe ea o lingura de umplutura, preparat in prealabil. Cele trei colturi al triunghiurilor se ridica si se lipesc cu ajutorul degetelor, apoi se aseaza in tava de copt. Deasupra se stropeste cu unt topit.

Se coace in cuptor preincalzit la foc mediu si se serveste cald.
Alte retete simple recomandate

Ciuperci umplute

Rulada cu spanac

Dovlecei umpluti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert gogosele in forma de rozete si stelute

Daca tot am achizitionat din camara formele de gogosele, a trebuit sa le testam si am facut niste bijuterii de gogosele, sub...

Desert gogosele in forma de rozete si stelute
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce