Aceasta reteta o pregatea doar bunica mea cand traia si ne adunam cu totii copii si nepotii la ea in Ardeal, acum o prepara mama mea si de o perioa
Aceasta reteta o pregatea doar bunica mea cand traia si ne adunam cu totii copii si nepotii la ea in Ardeal, acum o prepara mama mea si de o perioada si eu. Bunica ii spunea cocorada, e foarte gustoasa si foarte usor de preparat:
Pregatesti umplutura: spanacul fiert se toaca, ceapa taiata se caleste putin,mararul se toaca marunt, branza se rade, si toate le amesteci cu ouale din care opresti un galbenus.
Aluatul se prepara ca pt. paine (nu il lasi la dospit )si se imparte in doua bile pe care le intinzi. Prima foaie se pune intr-o tava unsa cu untura (daca nu ai hartie cerata) iar peste ea se distribuie uniform umplutura. Se pune si cealata foaie de aluat se unge cu galbenusul batut si introduci tava in cuptorul incins unde o lasi pana aluatul devine auriu. Dupa ce scoti tava din cuptor ungi cocorada cu slanina sau untura si o lasi la racit acoperita cu un prosop de bumbac dar nu la rece pentru ca aburii se condenseaza si se umezeste aluatul. E forte buna si poti sa schimbi cantitatile la umplutura dupa bunul plac ...
Se serveste calda sau rece, e gustoasa oricum.
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post