Cartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi. Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul , drojdia si 50 g de faina. S
Cartofii fierti in apa cu sare se curata si se dau prin presa de cartofi.
Laptele se incalzeste putin, se adauga zaharul , drojdia si 50 g de faina.
Se lasa totul la crescut 20 de minute intr-un loc cald.
Intre timp se amesteca bine piureul de cartofi cu brinza de vaci, un ou, sare si piper.
Se adauga amestecul de drojdie si restul de faina si se framinta bine aluatul.
Cind a devenit omogen si elastic se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca o jumatate de ora.
Se framinta pentru ultima oara, si din el se formeaza chifle mici care se cresteaza, se ung cu ou si se presara cu chimen.
Se lasa si ele 10 minute la crescut , in tava, dupa care se coc la 200 gr C cam 20 minute.
Sint excelente linga salate sau cu creme de brinza.
Reteta Chifle cu cartofi a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro
Alta reteta de chifle gasiti aici: Chifla umpluta cu brinza de vaci si carne
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post