Aluatul Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate pu
Aluatul
Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate putin lapte, putin din ulei, si tot asa , pana am terminat cu lichidele.
Apoi am framantat (robotul) pe treapta mai rapida, pana s-a desprins aluatul de pe peretii vasului.
E foarte important pentru orice aluat, sa fie bine framantat.
Apoi am format cu mainile unse cu putin ulei de masline o bila, pe care am pus-o la crescut, la caldut.(vreo 30 minute)
Umplutura
Branza (eu am avut o brinza de vaca sarata) am frecat-o cu oul,
apoi, am impartit-o in doua. In a -2-a jumatate am pus basilikum tocat.
Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua. Prima parte am facut-o cu branza cu basilikum. Le-am pus in cuptorul incins la 185.
A 2-a tura - cea fara basilikum, le-am facut mai mici, se coc relativ..rapid.
Super bune..si aluatul..o splendoare de frumos,gustos,pufos!
Pofta buna!
Reteta Chifle cu branza si basilikum a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza: Branzoaice
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post