Amestecati impreuna drojdia, mierea, apa si 100 gr din faina. O sa iasa un amestec destul de lichid, dar asa trebuie sa fie. Lasati lichidul asta sa "
Amestecati impreuna drojdia, mierea, apa si 100 gr din faina. O sa iasa un amestec destul de lichid, dar asa trebuie sa fie. Lasati lichidul asta sa "creasca" 30 min pana devine spumos.
In momentul asta se adauga restul de faina, uleiul, sarea si semintele de susan. Framantati bine pana aluatul devine usor de lucrat si elastic. Daca aluatul e prea moale sau lipicios mai adaugati cate putina faina.
Acoperiti-l cu folie alimentara si lasati-l sa creasca 1h - 1h1/2 pana isi dubleaza volumul. Cand a terminat de crescut, se pune pe masa infainata si se taie in 4 sau in cate vreti (in functie de cat de mari vreti sa-i faceti).
Le-am copt 30 min la 190 grade C.
Fiecare bila de aluat am intins-o intr-o forma rotunda si le-am umplut astfel:2 cu bucatele de piept de pui prajit, fasiute de ardei capia copt si telemea cat mai multa si cascaval, niste salam si cateva fasiute de gogosari murati.
Fiecare disc astfel intins si umplut se inchide foarte bine ca nu cumva sa curga din compozitie si se fac 3 crestaturi uite-asa, ca sa iasa aerul la copt.
Pofta buna!
Reteta Calzone a fost propusa de sophie pe forum culinar.ro
Alte retete de preparate sarate gasiti aici:
Placinta cu carne si ciuperci,
Placinte Englezesti,
Placinta de pui cu praz si foietaj (retete Jamie)
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post