Burek cu carne

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele. Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta (eu am folosit sarbesti
  • sunt mai subtiri decat cele ce se gasesc in comert
  • dar foarte bun iese burekul si cu foile romanesti)
  • 1 kilogram de carne tocata
  • mai slaba (am tocat carnea in casa si am folosit o proportie de 2 treimi carne de vita la 2 treime carne de porc
  • degresata)
  • 500 de grame de ceapa
  • 1 lingura de gris
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice dupa gust
  • eu am pus 1 lingurita de cimbru uscat
  • boia de ardei dulce sau iute (dupa gust) - eu nu am pus boia de ardei ci doua linguri bune de ajvar - o pasta specific sarbeasca pe baza de ardei
  • ulei pt. uns foile
  • 1 ou
  • 100 de grame de smantana
  • 150 ml apa minerala carbogazoasa

Mod de preparare

In 2-3 linguri de ulei, se caleste ceapa, apoi se adauga carnea si condimentele.

Se caleste carnea amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la culoare, coagulandu-se sangele.

Se adauga boiaua sau, in cazul meu, ajvar (o pasta sarbeasca de ardei). Se amesteca bine si se ia de pe foc. Se lasa sa se raceasca, apoi se potriveste gustul de sare si piper si se adauga grisul.

Se unge bine cu ulei o tava mai adanca. Se aseaza 2-3 foi de placinta, cea mai de sus se unge cu cateva picaturi de ulei, apoi se aseaza un strat de umplutura.

Se continua la fel: 2-3 foi de placinta (nu se unge fiecare foaie si in nici un caz nu se exagereaza cu uleiul) apoi un strat de umplutura. Astfel ar trebui sa se obtina 5 straturi de foi si 4 de umplutura, evident, terminand cu foi - dar numarul de straturi obtinute depinde si de marimea tavii folosite.

Odata placinta asamblata, se preseaza usor suprafata, apoi, cu un cutit bine ascutit, se portioneaza dupa preferinta - in patrate, romburi sau triunghiuri.

Oul, apa minerala carbogazoasa si smantana se bat bine si se toarna peste burek.

Se introduce in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace 45-50 de minute (depinde si de cuptor, dar si de marimea tavii). Burekul, cand este gata, e frumos rumenit.

Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie din nou, urmand liniile pe care a fost taiat crud.
Pofta buna!

Reteta Burek cu carne a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte cu carne gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci,

Placinte Englezesti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors