Burek este o placinta delicioasa cu carne ce vine din Serbia. Burek-ul poate fi facut atat cu branza cat si cu carne.
Puneti faina cernuta intr-un castron si faceti o adancitura la mijloc in care turnati ulei, otet, apa, oua si sare. Aduceti faina cate putin spre mijloc cu varful unei linguri de lemn pana se formeaza aluatul. Apoi treceti coca pe blatul presarat cu faina si framantati-o cu mana, batand bine aluatul de masa. Dupa ce este gata , impartiti aluatul in 6 bucati egale, ungeti-le pe fiecare in parte cu putin ulei. Lasati sa se odihneasca 30 de min. , apoi luati fiecare bucata de aluat si intindeti-o cu sucitorul.
Faramitam branza si o amestecam cu spanacul pasat bine si scurs de zeama, amestecam cu ouale si adaugam Vegeta.
Intindem bine foile peste care punem compozitie, rulam foaia si o punem in tava rotunda de la mijloc spre margine , ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins, lasam sa se coaca la foc potrivit.
Burekul se serveste cald.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post