Briose cu branza si chimen

Facem un aluat din drojdie, zahar, putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron, adaugam oul, sarea, restul de lapte, untul

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 20 g unt
  • 10 g drojdie
  • 1 ou
  • 100 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • o lingurita zahar
  • 200-250 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 8-10 linguri cu branza rasa (sarata)
  • 3 linguri smantana
  • 1 albus
  • 1 lingura gris
  • Pentru decor:
  • un galbenus
  • chimen

Mod de preparare

Facem un aluat din drojdie, zahar, putin lapte caldut si o lasam sa creasca. Punem faina intr-un castron, adaugam oul, sarea, restul de lapte, untul moale si maiaua. Framantam bine aluatul si il lasam 20-30 minute la dospit. Umplutura o preparam amestecand toate ingredientele. Din aluat intindem foi mici, pe care punem cate putin din umplutura de branza si apoi rulam. Strangem bine la capete sa nu iasa umplutura si dam ruloului forma de melc. Ungem deasupra cu galbenus de ou si presaram chimen. Punem melcii in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dam tava la cuptor pentru 20-25 minute.


Sunt foarte buni atat calzi cat si reci, cu lapte sau iaurt.

Perfecti pentru mic dejun sau pentru o gustare de dupa amiaza!

Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors