Batoane cu mac si susan

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluat

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 lingura sare
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 40 g drojdie
  • 550 ml apa calduta
  • mac
  • susan
  • ou

Mod de preparare

Se freaca drojdia cu zaharul pana se topeste apoi se pune apa calduta, sarea si uleiul. Se adauga faina si se framanta bine. Eu apoi am impartit aluatul in doua.

Intr-una am pus 2 linguri cu mac, iar in cea de-a doua 2 linguri susan. Se lasa la dospit in loc ferit de curenti cu aer rece. Dupa ce si-a dublat volumul aluatul este gata de modelat. Se presara faina pe masa de lucru si se impletesc in trei, batoane mai mici mai mari...care se ung cu ou si se presara deasupra lor mac sau susan din belsug sau dupa gust.

Se lasa sa mai creasca si in tava. Intre timp aprindem cuptorul. Se coc la foc potrivit timp de 45 minute.


Se servesc ca si aperitiv ori ca si gustare. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors