Bagheta cu susan este delicioasa. Pentru a face acesta reteta de paine aveti nevoie de 100 g susan si alte seminte. Pentru bagheta va trebuie drojdie, faina, sare,miere de albine si o cuite de crema de branza
Baghetele cu susan sunt delicioase la orice masa, dar parca cel mai bine merg la micul dejun cu o crema de branza sau cu pasta de peste.
Faina am pus-o intr-un vas, am facut o adancitura la mijloc, lam turnat acolo100 ml apa in care am diluat 25 g drojdie proaspata si le-am lasat in asa pentru 10 minute. Dupa acest timp am pus sarea, mierea de albine, uleiul de masline, branza, inca vreo 100 ml apa (simtiti lejer la mana setea de apa) si am framantat cam 10 minute compozitia; apoi am lasat-o la crescut.
Dupa ce s-a umflat coca in pene, m-am pus pe rupt bucati din ea, pe care le-am modelat in aer. Bineinteles, coca-i magica se modeleaza aproape singura. Doar rotesti in aer o lungime apreciabila pentru o tava de cuptor si o asezi frumos pe o foaie de copt, pudrata cu nitica faina, nu inainte sa treci bagheta prin seminte de susan, amestecate cu un praf de cilli iute si putina sare de mare. Mi-au iesit 8 baghete, pe care le-am dat la cuptor pentru 25 minute la 180 grade.
Se servesc si calde si reci cu o crema tartinabila ori cu unt.
Sursa acestei retete este blogul culinar Dulcegarii Culinare
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post