Daca v-ati plictisit de sandvisurile obisnuite cu paine feliata, o sa va invat azi cum sa faceti Bagels. Adica niste covrigi mai grosi ... care merg de minune cu somon, crema de branza, sau chiar nutella.
Incinge laptele si apoi toarna-l intr-un bol incapator. Adauga untul si zaharul si lasa-l acolo pana ce laptele devine usor caldut. Dizolva drojdia in compozitie si las-o cca 15 min la caldura pana ce vei observa bule deasupra. Bate albusul de ou putin cat sa se dezlege si adauga-l peste. Amesteca faina cu sarea intr-un bol incapator si toarna compozitia deasupra, in timp ce amesteci usor cu mana. Muta aluatul pe blatul de lucru si mai framanta cca 5-10 minute, pana ce aluatul devine elastic.
Lasa la cald intr-un bol acoperit cu folie de plastic cam o ora, pana ce isi dubleaza volumul. Cand a crescut, ia aluatul si preseaza-l pentru a elimina aerul din interior. Intinde-l pe blatul de lucru intr-un rulou si taie-l in 8 daca vrei bageli mai mari, sau in 16 daca vrei mai mici. Modeleaza-le in niste bile si fa o gaura in centrul fiecaruia.
Pune bagelii in 2 tavi cu hartie de copt si lasa-i sa mai creasca, acoperiti cu o carpa, pentru cca 15-30 min.
Vezi toti pasii de preparare aici https://youtu.be/IQmIZFTd1do
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post