Aluat cu ciuperci

Pregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare. Framantati aluatul pe planseta pana cand se inc

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci
  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 0 lingura cu varf de smantana groasa
  • o lingurita cu zahar
  • 2 linguri cu vin alb
  • sec

Mod de preparare

Pregatiti mai intai un aluat din: unt, faina cat cuprinde, galbenusuri, smantana, zahar, vin si sare.

Framantati aluatul pe planseta pana cand se incorporeaza toata faina, apoi lasati-l sa se odihneasca 30 de minute.

Se imparte aluatul in jumatati si se intinde doua

foi groase de cate 1 cm.

Puneti una dintre foi pe fundul tavii de copt, intepati-o cu furculita in cateva locuri si dati-o la cuptor pana cand aceasta capata o culoare placuta, usor aramie-albicioasa.

Scoateti tava din cuptor, si asezati umplutura pregatita din ciupercile calite in putin unt, acoperiti-o cu a doua foaie, ungeti-o cu albusurile batute spuma tare si dati din nou tava la cuptor pana cand preparatul se rumeneste frumos.
Pofta buna!

Aduceti preparatul la masa fierbinte, decorat cu patrunjel verde.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors