Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu cutitul fierbinte in pa
Se amesteca nuca, zaharul pudra si laptele. Se framanta un aluat frantuzesc, se intinde o foaie de 5 mm grosime si se taie cu cutitul fierbinte in patrate. Se ung cu albus marginile patratelor, se pun in mijloc gramajoare de nuca, marginile, udate cu apa, se lipesc in forma de triunghi si se apasa cu degetele. Se ung cu galbenus de ou si se pun in tava. Se coc, mai intai la foc mare, apoi la foc potrivit, timp de 45 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit. Se face, intr-un ibric, siropul din apa si zahar si se fierbe pana se leaga.
Se pune vanilia si se toarna siropul fierbinte peste trigoane.
Alte retete de dulciuri:
Tarta de caise
Tort cu visine
Prajitura olandeza cu fructe
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post