Strudel de casa

Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa fie mai moale decat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 pumni de faina
  • 1 punm de faina „0”
  • 1 lingurita de otet
  • 1 lingurita de sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • apa
  • Pentru umplutura dupa preferinte: telemea sarata si marar
  • mere
  • branza dulce
  • telemea de capra
  • gem de prune
  • cartofi piure

Mod de preparare

Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta.

Aluatul trebuie sa fie mai moale decat aluatul de gogosi. Se framanta ingredientele pana nu se dezlipeste aluatul de marginea bolului si nu apar „bulele de aer”. Cand e gata framantat se formeaza cca 5 buc de franzelute si se lasa cca 30 de minute.

Dupa 30 de minute franzelutele se intind de grosimea unei hartii. Se ung cu unsoare topita sau ulei si se presara cu varza murata. Se ruleaza si se tai bucatele asemenea melcilor cu ciocolata. Se prajesc in tigaie in mult ulei sau la cuptor.
Alte retete de prajituri

recomandate

Prajitura cu visine

Placinta cu mere

Prajitura nuci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors