Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta. Aluatul trebuie sa fie mai moale decat
Se prepara aluatul de strudel din faina, faina „O”, otet, sare, galbenusuri si putina apa calduta.
Aluatul trebuie sa fie mai moale decat aluatul de gogosi. Se framanta ingredientele pana nu se dezlipeste aluatul de marginea bolului si nu apar „bulele de aer”. Cand e gata framantat se formeaza cca 5 buc de franzelute si se lasa cca 30 de minute.
Dupa 30 de minute franzelutele se intind de grosimea unei hartii. Se ung cu unsoare topita sau ulei si se presara cu varza murata. Se ruleaza si se tai bucatele asemenea melcilor cu ciocolata. Se prajesc in tigaie in mult ulei sau la cuptor.
Alte retete de prajituri
recomandate
Prajitura cu visine
Placinta cu mere
Prajitura nuci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post