Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul, se pun apoi pe foc mic
Se spala merele (400g), se taie in doua, se curata de cotoare, se razuiesc cu coaja. Se lasa o jumatate de ora sa iasa sucul, se pun apoi pe foc mic (nu direct pe flacara) si se calesc. Cand se racesc, se adauga miere (80 g) si o lingurita cu scortisoara macinata. Se macina 80 g nuci, jumatate se adauga la mere, cealalta jumatate se presara pe foile suprapuse si unse. Se unge umplutura in mod uniform pe foi, se ruleaza, se da la cuptor. Se folosesc mere acrisoare, iarna sunt bune si merele ionatane cu cativa stropi de zeama de lamaie.
Alte reteta placinta recomandate
Placinta cu mere
Foietaj
Aluat clatite
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post