Strudel cu dovleac MAYA (1)

Am pus faina in vasul robotului. Am adaugat sarea si zaharul, lingura de otet si am dat drumul la framintat. Am amestecat uleiul cu apa si am turnat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calda
  • 80 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • un strop de zahar
  • 1 lingura de otet
  • Umplutura: dovleac ras
  • zahar
  • scortisoara
  • ceva ulei pt stropit/pensulat foile

Mod de preparare

Am pus faina in vasul robotului.

Am adaugat sarea si zaharul, lingura de otet si am dat drumul la framintat.

Am amestecat uleiul cu apa si am turnat incet, pe masura ce robotul invirtea la viteza mica.

Dupa framintare, se lasa vreo jumate de ora la odihna.

Apoi se imparte in 5 bile.

Am ras dovleacul cu razatorul robotului.

Am intins foile cu ajutorul miinilor unse cu ulei.

Se pensuleaza foaia(foile) cu ulei, se presara dovleacul ras peste, apoi se presara scortisoasa dupa gust si zahar la fel.

Se ruleaza si se pun pe tava unsa.

Se coc la 180°C pina devin aurii. Se pot pudra cu zahar.


Pofta buna!

Reteta Strudel cu dovleac a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu dovleac gasiti aici:

Placinta de dovleac,

Prajitura cu dovleac,

Placinta cu dovleac

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post