Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece t
Se amesteca untul cu putina faina, in asa fel incat faina sa fie uniform distribuita in masa untului. Se modeleaza dreptunghiuri si se lasa la rece timp de 30 de minute pentru ca untul sa se intareasca. Separat, se framanta un aluat consistent din restul de faina, aproximativ 150 ml apa, la care se adauga otet si sare. Se lasa sa se odihneasca 25 de minute pe planseta, apoi se intinde o foaie in care se impacheteaza untul, dupa care se intinde o foaie dreptunghiulara. Se impatureste in patru, se lasa la rece 20 de minute si se repeta operatia de inca trei ori. Foitajul obtinut in final se tine la rece pana cand se prepara umplutura, amestecand ingredientele
mentionate. Din aluat se intind foi, pe care se aseaza un strat omogen de umplutura. Se ruleaza, se portioneaza in bucati de 10-12 cm si se coc la temperatura ridicata, la
inceput, apoi la temperatura mai joasa, pana se rumenesc frumos.
Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar.
Alte retete de dulciuri:
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort cu piersici
Amandine cu crema de ciocolata
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post