Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut. Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusu
Smantana se incalzeste usor, se amesteca cu zaharul si drodia, apoi se lasa 10 minute intr-un loc caldut.
Apoi maiaua se amesteca cu uleiul, galbenusul si sarea.
Se adauga treptat faina si se framanta pana aluatul nu mai este lipicios, ci elastic.
Se unge un bol cu putin ulei, se acopera cu folie de plastic si se lasa la crescut o ora.
Intre timp m-am apucat de crema. Cacaoa se desface in lapte, apoi se pune la fiert la foc foarte mic. Albusul se bate putin cu telul , apoi se amesteca cu faina si zaharul. Cand laptele aproape a fiert, se adauga si amestecul de ou, faina si zahar. Se mai lasa pe foc circa un minut, amestecand tot timpul cu telul, pana capata consistenta unui pudding. Apoi se ia de pe foc, se amesteca cu untul si romul, si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic.
Dupa o ora, se infaineaza usor blatul de lucru, si din aluat se intinde o foaie dreptunghiulara, cam de 0,5 cm.
La mijlocul foii se aseaza crema, apoi marginile laterale se adug la mijloc, sigiland umplutura.
Se mai impatureste odata. Iar patratul obtinut se intinde usor cu sucitorul, atat cat permite aluatul fara sa iasa crema afara.
Dreptunghiul astfel obtinut se ruleaza pe lung. Iar ruloul se taie in trei.
Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se aseaza rulourile cu taietura in sus, apoi se mai lasa la odihna inca 20 de minute.
Se ung cu galbenus de ou si se baga in cuptorul incins in prealabil, la foc mic. Fierbinti, le-am uns cu sirop de agave
Pofta buna!
Reteta Spirale ciocolatoase a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro
Alte retete cu cacao gasiti aici:
Pasca cu branza si cacao,
Cuburi cu glazura de cacao si cocos,
Rulada cu nuca de cocos si cacao
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post