1. Se topeste grasimea si se adauga laptele. Se incalzesc. Temperatura = 37 grade C. 2. Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lichid
1. Se topeste grasimea si se adauga laptele. Se incalzesc. Temperatura = 37 grade C.
2. Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lichid (lapte + grasime) si se amesteca. Se adauga restul lichidului.
3. Se adauga zaharul, sarea, amoniacul (coaja de lamaie / portocala) si aproape toata faina, se pastreaza putina faina pentru intins aluatul . Se framinta aluatul.
4. Se lasa aluatul la crescut, acoperit, circa 30 min.
5. Se ia alatul pe planseta. Se imparte aluatul in 18 bucati.
6. Din fiecare bucata de aluat se fac suluri de circa 40 cm lungime, se da forma de covrigi
7. Se pun la crescut pe o tava cu hartie de copt. Se acopera si se lasa sa creasca circa 30 min.
8. Se coc in mijlocul cuptorului cam 8 – 10 min.
9. Se ung cu unt topit cind inca sint calzi. Se dau prin zahar.
Pofta buna!
Reteta Sockerkringlor, covrigi cu zahar a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.ro
Alte retete de acest fel gasiti aici:
Pufi-chifle cu apa minerala,
Cuiburi cu cocos,
Colaci cu alune
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post