Scones este reteta noastra preferata la micul dejun in familie. Aceste mici prajiturele ( painici ) se pregatesc foarte rapid si sunt ideale si ca gustare intre mese. Si daca vreti sa petreceti timpul in bucatarie cu cei mici,sigur vor fi foarte incantati sa va dea o mana de ajutor deoarece se fac foarte usor si este o reteta ce nu necesita prea multa indemanare. Asa ca petreceti timpul liber cu cei mici intr-un mod placut si antrenant.
Preincalzim cuptorul la 200*C. Intr-un castron, punem la inmuiat merisoare in putina apa (lapte sau suc de portocale – suficient cat sa le acopere). Intre timp, cernem faina cu praful de copt si sarea. Este important acest pas pentru o reusita sigura. Intr-un robot de bucatarie, punem amestecul de faina cu untul (taiat cubulete) si mixam atat cat compozitia incepe sa capete aspectul unor frimituri de paine. Se poate face aceasta etapa si manual. Batem ouale si le amestecam cu laptele si merisoarele scurse. Turnam copozitia peste amestecul de faina cu unt si amestecam putin, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Daca vi se pare ca nu se omogenizeaza bine, mai adaugati 1-3 linguri de lapte. Presaram masa de lucru cu faina si cu ajutorul unui sucitor intindem aluatul la o grosime de aproximativ 1.5-2 cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei forme rotunde, taiem cercuri pe care le punem in tava de copt in care am pus o foaie de copt pentru a evita ca prajiturelele sa se lipeasca. Cu o pensula inmuiata in lapte, ungem fiecare cerculet si dam la cuptor pentru aproximativ 12-15 minute pana cand vor deveni usor cafenii. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Le servim cu gem de merisoare. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post