Scones este o reteta de patiserie usor de preparat, in reteta originala nu se foloseste nicio umplutura, fiecare servind desertul cu gemul sau fructele preferate.
Se pune cuptorul la 250 grade C. Se amesteca faina, sarea si praful de copt intr-un castron. Se amesteca si margarina, cu virful degetelor. Se adauga laptele sau iaurtul si se framinta aluatul.
Se imparte aluatul in 4 parti. Se aplatizeaza fiecare bucata pe o planseta pudrata cu faina, sub forma de cerc cu diametrul de circa 15 cm. Se pun bucatile de aluat pe o tava unsa cu grasime sau pe o tava cu hirtie pergament. Se cresteaza usor fiecare bucata de aluat in 4 parti (sa se rupa mai usor dupa ce s-au copt) Se coc in mijlocul cuptorului circa 10 minute.
Scones se servesc calde, fiecare ungandu-le cu gemul preferat sau cu fructe proaspete. Sunt o gustare ideala pentru ceaiul de la ora 5.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post