Rulouri cu scortisoara si glazura sau Cinnamons rolls

Azi m-am gandit sa facem impreuna un desert pufos si aromat, de care va veti indragosti pe loc! Este vorba despre rulourile cu scortisoara sau cinammons rolls, atat de parfumate si imbracate in glazura cremoasa, cu gust de vanilie.

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 240 ml lapte
  • 90 gr zahar
  • 2 oua
  • o jumatate de lingurita sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala
  • 80 gr unt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 550 g faina
  • un pliculet de 7 g de drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • Glazura:
  • 50 g unt
  • 150 g crema de branza
  • 100 g zahar pudra
  • o lingurita vanilie
  • 1 lingurita scortisoara
  • In plus, mai ai nevoie de un ou pentru uns rulourile

Mod de preparare

Pentru prepararea aluatului eu voi folosi un robot de bucatarie, ca sa mearga treaba mai repede, dar se poate framanta si cu mana, bineinteles. Adauga peste drojdia uscata putin lapte cald, o lingura de zahar si una de faina si lasa-le sa se dospeasca 10 minute. Pune in vasul robotului restul de lapte caldut, ouale batute, untul topit, zaharul, sarea, coaja rasa de lamaie si portocala si esenta de rom si amesteca-le putin. Adauga deasupra maiaua si faina, putin cate putin si porneste robotul la viteza mica. Lasa-l sa mearga 10 minute, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi opreste-l si lasa-l sa se odihneasca 10 minute. Porneste apoi pentru inca 10 minute. Acopera vasul cu un prosop si lasa aluatul sa se dospeasca o ora.



Pentru umplutura, amesteca untul moale cu zaharul si scortisoara. Presara faina pe masa, rastoarna aluatul si intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime. Unge aluatul cu umplutura de unt si zahar, apoi ruleaza-l pe lungime si taie bucati de 2 cm. Pune rulourile cu fata in sus intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt. Lasa putin spatiu intre ele, ca sa nu se lipeasca in timpul coacerii. Acopera tava cu un prosop si mai lasa-le sa creasca 15-20 de minute. Unge-le apoi cu oul batut si pune tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasa-le 30 de minute, pana se rumenesc deasupra.



Intre timp prepara glazura: Mixeaza crema de branza cu untul moale, apoi adauga zaharul pudra, putin cate putin, pana compozitia devine omogena. Pune la final vanilia si scortisoara. Scoate tava din cuptor, lasa rulourile putin la racit si pune deasupra glazura. Arata minunat si te asigur ca sunt tare gustoase!

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post