Rogolah, cornulete foarte fragede

Rogolah este o reteta culinara minunata de cornulete foarte fragede, umplute cu nuca si scortisoara. Cornuletele se pot umple si cu magiun, dar sunt mai bune cu nuca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 1 galbenus
  • 1 cutie iaurt=200 ml
  • 500 g faina(eventual punem 2-3 linguri in plus
  • daca e nevoie)
  • Umplutura:
  • 1 pahar nuca macinata
  • 1 pahar zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pt pudrat cornuletele.

Mod de preparare

1. Punem in vasul de la robot untul aflat la temperatura camerei, faina, iaurtul si galbenusul, se bate 5 minute la viteza mijlocie. Daca mai e nevoie se mai pune putina faina.

2. Impartim aluatul in 4, le punem in folie si le lasam in frigider de la 1 ora pana la 3ore.

3. Dupa aceea luam o bila o intindem cu sucitorul cat mai rotund posibil.

4. Se unge cu unt topit intreaga foaie.

5. Intr-un vas amestecam nuca macinata, scortisoara si zaharul

6. Intindem o parte din acest amestec peste foaie. Se taie foaia in 8 -7. Rulam le punem in tava cu hartie de copt, temperatura 150 grade timp de 25-30 min.

8. Dupa ce le scoatem din cuptor le pudram cu zahar


Pofta buna! Reteta Rogolah, cornulete foarte fragede a fost propusa de Alis pe forum culinar.ro

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala