Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldut si un pic din zahar, amestecam. Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte,
Facem maiaua din drojdia amestecata cu putin lapte caldut si un pic din zahar, amestecam.
Intr-un castron punem faina doar 550 gr, 100 lasam deoparte, in centrul ei maiaua, dupa ce dospeste adaugam restul de ingrediente la gramada. Apa minerala o puneti proaspata din sticla exact cand se pun toate in castron, n-o lasati pe masa dinainte.
Incepem sa amestecam cu lingura de lemn pana se omogenizeaza cat de cat, dupa aia eu am inceput sa framant cu mainile, voi faceti la robot daca vreti. Cand se incepe framantarea cu mainile (robotul), se incorporeaza cate putin si restul de faina (100 gr) rezulta un aluat moale si elastic.
Se acopera cu o carpa umeda si se lasa cam 30-40 min, pana-si dubleaza volumul.
Se scoate pe masa infainata, nu mai trebuie framantat.
Se imparte in 16 parti egale, se fac bile, se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt, se pot lasa simple sau se face modelul din imagine, si-o sa iasa un fel de chifle cu sfarc.
Se lasa pe masa cam 15 min sa mai dospeasca.
Se ung cu un amestec de galbenus cu putin lapte (amestecul sa nu fie rece).
Se presara ce vreti, ce aveti. Eu am pus susan negru.
Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 min ( pana se rumenesc deasupra si dedesubt).
Pofta buna!
Reteta Pufichifle cu apa minerala a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de chifle: Chifle cu branza si basilikum (busuioc)
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios