este un deliciu cu aroma de toamna
Se pune intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce, fiert si racit tot de la frigider, se aduga esenta de rom, praful de copt stins cu putin otet de mere si faina si se framanta un aluat suficient de tare. Daca la prima impresie se lipeste aluatul de maini, prin framantare aluatul se va desprinde usor si va deveni usor de lucrat. Se da aluatul la frigider pentru circa jumatate de ora, dupa care se poate prelucra.
Se scoate aluatul din frigider, se imparte in patru bucati egale si se intind foi rotunde, se pune in tava mare de la aragaz hartie de copt, se presara putina faina de grau si se asaza o foaie de aluat, foile de aluat se fac rotunde si se decupeaza cu ajutorul unui vas rotund si a unui cutit. prima foaie se adauga gem de gutui, se intinde cu spatula, se mai pune o foaie de aluat, inca un strat de gem, alta foaie si inca un strat de gem, la final se pune ultima foaie de aluat.
Pe mijlocul foilor se pune o cana sau un pahar cu gura in jos si se taie foile de la mijloc spre margini, la inceput se taie in patru, apoi inca in patru si tot asa pana ajungem la 16 bucati. Se prinde cu mana doua fasii si se rasucesc din interior spre exterior si se prind la capete, se face la fel cu toate fasaile pana se obtine o prajitura in forma de steluta, se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit la foc potrivit,pentru circa o ora. Cand s-a rumenit frumos, se scoate tava si se stropeste cu zahar vanilat.
Sa aveti pofta, dragilor!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post