Ceapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete. Coriandrul se taie marunt ( a
Ceapa se taie marunt si se caleste in cele 4 linguri de ulei. Nucile si migdalele se taie mare. Branza se taie cubulete. Coriandrul se taie marunt ( am numarat 10 fire, carora le-am rupt cozile ramanand din ele doar partea ce tinea frunzele). Se amesteca toate ingredientele umpluturii.
Ungem tava cu ulei, impartind foile de placinta in 3 gramezi ( 3 foi in fiecare gramada ) acoperim cu foile fundul tavii peretii si restul sa atarne pe masa ( punem gramada de foi cu un colt in tava - acopera o parte de fund si pereti, urmatoarea gramada tot cu un colt pusa va mai acoperi o bucate de fund al tavii suprapunandu-se cu prima si ca acoperi peretele in continuare,ultima se va suprapune peste primele doua acoperind fundul tavii daca mai era ceva de acoperit si restul de perete al tavii ramas neacoperit) Ungem cu ulei de fiecare data locul unde se se suprapun 2 gramezi de foi. Punem umplutura
O nivelam si acoperim "ciufulit"; cu partea de foaie ramasa in afara.. Ungem foile cu ulei si presaram susan.
Coacem placinta 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
Se presara zahar praf si scortisoara cand e scoasa din cuptor. Merita incercata , e o placinta cu gust inconfundabil. Sursa acestei retete este blogul culinar: furnicuta-boscodina.com
Alte retete recomandate:
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post