Oana face azi o placinta cu mere impletita… si deja miroase in toata bucataria a scortisoara mere coapte si stafide.
Pasii de preparare:
• Topeste untul intr-o craticioara si ai grija sa nu il fierbi! Pune-l apoi in castronul cu faina, adauga putina sare, ouale batute, zaharul, vanilia si coaja de lamaie.
• Pune si laptele cu drojdia, amesteca lejer si apoi framanta cu mana aluatul pana nu se mai lipeste deloc.
• Unge un castron mai mare cu putin ulei, pune aluatul, acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa creasca intr-un loc cald, aproximativ o ora.
• Intre timp, pregateste umplutura: Curata merele de coaja, scoate-le cotoarele, taie-le cubulete si pune-le intr-o craticioara.
• Stropeste-le cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze si sa nu isi schimbe culoarea. Adauga zaharul si amidonul si pune-le pe foc potrivit pana se topeste zaharul.
• Lasa merele sa se raceasca putin si adauga stafidele, vanilia, coaja rasa de lamaie si scortisoara. Umplutura este gata, cremoasa si aromata.
• Cand aluatul a crescut, scoate-l pe masa presarata cu faina si il imparte-l in doua.
• Intindem o foaie dreptunghiulara si cu un cutit bine ascutit taiem oblic lateralele aluatului
• Punem jumatate de umplutura pe prima foaie si impleteste deasupra! Fa la fel cu a doua bucata de aluat.
• Pune placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le apoi cu ou batut, ca sa prinda o crusta frumoasa si aurie.
• Placintele va sta la cuptor, la 180 de grade, cam 30-40 de minute
• Lasati-le putin la racit si pudrati-le cu zahar.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post