Se amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Se framanta o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea tavii de copt. Separat, se
Se amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Se framanta o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea tavii de copt. Separat, se fierbe laptele, apoi se toarna grisul treptat. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si ouale, unul cate unul. Se amesteca coaja rasa de portocala, fructele din dulceata, confiate sau maruntite si se pun peste foaia intinsa. Se adauga cea de-a doua foaie de aluat si apoi se taie placinta crude. Se introduce apoi in cuptor si se lasa la copt.
Se poate servi cu sirop de fructe sau de zahar ars.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Fursecuri de Craciun
Aveam ciorba asta salvata la favorite de ceva vreme si am zis ca acum, cu sarbatorile astea, ar fi excelenta. Asa a si fost....
Ciorba de potroaceReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce