Placinta cu gris si fructe din dulceata

Se amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Se framanta o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea tavii de copt. Separat, se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr faina
  • 200 gr unt
  • 50 gr zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr gris
  • 5 oua
  • 1 l lapte
  • 200 gr zahar tos
  • 1-2 pachetele de zahar vanilat
  • coaja de portocala rasa
  • fructe din dulceata

Mod de preparare

Se amesteca untul cu faina, zaharul si putina sare. Se framanta o coca frageda, din care se intind doua foi de dimensiunea tavii de copt. Separat, se fierbe laptele, apoi se toarna grisul treptat. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si ouale, unul cate unul. Se amesteca coaja rasa de portocala, fructele din dulceata, confiate sau maruntite si se pun peste foaia intinsa. Se adauga cea de-a doua foaie de aluat si apoi se taie placinta crude. Se introduce apoi in cuptor si se lasa la copt.


Se poate servi cu sirop de fructe sau de zahar ars.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Fursecuri de Craciun

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de potroace

Aveam ciorba asta salvata la favorite de ceva vreme si am zis ca acum, cu sarbatorile astea, ar fi excelenta. Asa a si fost....

Ciorba de potroace
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce