Placinta cu dovleac

Parfumata, pufoasa, nemaipomenita servita calda in zilele reci de iarna

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 100 gr. zahar pentru aluat
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 50 gr. unt
  • 7 gr. drojdie uscata
  • 2 kg de dovleac pentru placinta
  • scortisoara
  • nucsoara
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul, laptele si untul topit. Faina se pune intr-un vas impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga apoi compozitia cu oua si se framanta un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru presarata cu faina, se mai framanta putin aluatul dospit si se imparte in 3 bucati, pentru 3 placinte.

Dovleacul taiat cubulete se caleste impreuna cu 100 de gr. zahar, scortisoara si nucsoara pana se inmoaie.

Se intinde pe rand cate o foaie de aluat pe masa de lucru, se pune compozitia de dovleac, pe lung, se intorc capetele si se ruleaza.

Se aseaza placintele intr-o tava intinsa de cuptor tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte.

Se lasa la cuptor pana se rumenesc frumos.

Se servesc calde.

Se pot face si cu gutui, sunt la fel de gustoase si aromate.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors