Placinta cu dovleac

Parfumata, pufoasa, nemaipomenita servita calda in zilele reci de iarna

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg faina
  • 100 gr. zahar pentru aluat
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 50 gr. unt
  • 7 gr. drojdie uscata
  • 2 kg de dovleac pentru placinta
  • scortisoara
  • nucsoara
  • un galbenus si 2 linguri de lapte pentru uns

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul, laptele si untul topit. Faina se pune intr-un vas impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga apoi compozitia cu oua si se framanta un aluat care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru presarata cu faina, se mai framanta putin aluatul dospit si se imparte in 3 bucati, pentru 3 placinte.

Dovleacul taiat cubulete se caleste impreuna cu 100 de gr. zahar, scortisoara si nucsoara pana se inmoaie.

Se intinde pe rand cate o foaie de aluat pe masa de lucru, se pune compozitia de dovleac, pe lung, se intorc capetele si se ruleaza.

Se aseaza placintele intr-o tava intinsa de cuptor tapetata cu hartie de copt si se ung cu galbenus batut cu 2 linguri de lapte.

Se lasa la cuptor pana se rumenesc frumos.

Se servesc calde.

Se pot face si cu gutui, sunt la fel de gustoase si aromate.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce