Placinta cu dovleac

Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau apa. Se framanta bine, a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 30 gr drojdie de bere
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 3-4 kg dovleac
  • 300 gr zahar tos
  • 50 gr zahar pudra
  • scortisoara
  • 1 ou

Mod de preparare

Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau apa. Se framanta bine, apoi se lasa coca sa creasca, in loc cald. Separat, se curata dovleacul de coaja si seminte, se da pe razatoare si se amesteca cu zaharul tos si cu scortisoara pisata. Se lasa putin la copt, in cuptor, apoi se lasa la racit. Se imparte aluatul dospit in 2-3 bucati dinc are se intind pe rand foi. Se pune cate un strat de dovleac, se ruleaza fiecare foaie si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Tava se introduce in cuptor si se lasa jumatate de ora la copt.


Placinta se serveste presarata cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Prajituri simple

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors