Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau apa. Se framanta bine, a
Se amesteca faina, cu drojdia dizolvata in putin lapte cald, oul, uleiul si zaharul. Se adauga putina sare si lapte cald sau apa. Se framanta bine, apoi se lasa coca sa creasca, in loc cald. Separat, se curata dovleacul de coaja si seminte, se da pe razatoare si se amesteca cu zaharul tos si cu scortisoara pisata. Se lasa putin la copt, in cuptor, apoi se lasa la racit. Se imparte aluatul dospit in 2-3 bucati dinc are se intind pe rand foi. Se pune cate un strat de dovleac, se ruleaza fiecare foaie si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Tava se introduce in cuptor si se lasa jumatate de ora la copt.
Placinta se serveste presarata cu zahar pudra.
Alte retete de dulciuri:
Cozonac moldovenesc Cornulete cu rahat Prajituri simple
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post